luni, 12 ianuarie 2009

Prietenii si prietenia

Stim oare ce inseamna cu adevarat un prieten si, mai ales, stim cine este prietenul nostru cel mai bun? Ce inseamna prietenia si cum ne facem prieteni noi? Prietenii se numara printre persoanele cele mai importante din viata noastra, pe langa familie.
E o binecuvantare sa ai prieteni care sa te sprijine si care sa te ajute atunci cand ai nevoie. Trebuie sa te accepte asa cum esti si sa te pretuiasca fara sa aiba pretentia de a obtine beneficii de pe urma ta. Un prieten adevarat se bucura alaturi de tine atunci cand ai succes si nu te critica atunci cand greseti.
Nu conteaza numarul prietenilor, atata timp cat poti spune despre ei ca sunt "cei mai buni prieteni".
Prietenia implica daruire, intelegere, acceptare, suport dar si reponsabilitate. Cand cineva te alege ca prieten dintre miile de oameni care-i sunt in jur, inseamna ca are incredere in tine si stie ca se poate baza pe tine in orice situatie.
Acum intreaba-te daca tu esti o prietena buna si daca cineva te considera “cea mai buna prietena”. Tu iti ajuti prietenii sa fie persoane mai bune si esti alaturi de ei atunci cand au nevoie de tine? Ei fac acelasi lucru pentru tine?

Un comentariu:

  1. Prietenia - un cuvant cu profunde semnificatii, dar in ultima vreme folosit ca o eticheta lipita superficial de oameni care nu stiu sa o pretuiasca.
    Imi pare rau ca nu sunt prietena ta. La un moment dat am incercat sa ma apropii de tine, dar tu te-ai indepartat. Atunci m-am intristat, acum te inteleg. Iti doresc sa ai parte de prieteni adevarati !

    RăspundețiȘtergere